Prague Car Festival - 30. a 31. srpna 2014

Odpovědět
Uživatelský avatar
Haky
Administrátor
Příspěvky: 18
Registrován: úte 11. říj 2011 15:28:36

Prague Car Festival - 30. a 31. srpna 2014

Příspěvek od Haky » stř 26. bře 2014 10:22:45

Stovky unikátních aut pod jednou střechou. Koná se ve dnech 30. a 31. srpna 2014.

V roce 2012 vznikl nápad na realizaci netradiční motoristické výstavy a již v tom samém roce mohli návštěvníci obdivovat krásné vozy při prvním ročníku výstavy Prague Car Festival na výstavišti PVA Expo v Praze Letňanech. Základní myšlenkou organizátorů je zábava, a to téměř pro všechny bez rozdílu věku a pohlaví. Druhý ročník jasně ukázal, že tento směr je správný a na své si přišli opravdu všichni.

Milovníci adrenalinu si mohli vyzkoušet hned po vstupu do areálu jízdy driftem s vozy EASYDRIFT a také simulaci jízdy na sněhu a ledu v rámci kurzů bezpečné jízdy. Zajímavé byly jistě i jízdy na vozítkách Segway a pro děti závody se šlapadly na speciální dráze - zde se dokonce soutěžilo o diplomy a poháry.

Po průchodu vstupní halou se před návštěvníky otevřelo téměř 10 000 m2, které byly zaplněny do posledního místa. Představení začalo expozicemi firem z oblasti supersportů, závodních vozů a českých i amerických veteránů. Mezi nimi patřily k nejzajímavějším exponátům rallyový speciál Martina Prokopa Ford Fiesta RS WRC, Lamborghini Aventador a dále několik vozů z dob počátků, ale i středního věku automobilismu. Na konci první haly probíhaly testy fotografické a IT techniky, kde měli návštěvníci možnost vyzkoušet své nebo zapůjčené fotoaparáty v profesionálně připraveném fotostudiu s expozicí, jež byla sestavena z nádherných vozů a slečen. Ty nepózovaly jen v tomto studiu, ale po všech halách a dodávaly tak výstavě punc spojení jemné krásy dívek se silnými stroji. V nejmenší ze čtyř částí výstavní haly probíhala soutěž v airbrushi a celodenní maraton hudby, tanečních vystoupení, debat se zástupci firem a sportovních spolků, a také finále soutěže Czech Driver Girl.

Další dvě haly již opanovali vystavovatelé a exponáty z oblasti tuningu. Více než 120 automobilů z pěti zemí Evropy bylo pastvou pro oči každého, kdo chtěl vidět upravené vozy všech možných značek a také stylů tuningu. Expozice byla vhodně doplněna společnostmi, které nabízejí příslušenství, díly a služby v této oblasti motorismu. Z vystavených vozů byli na závěr akce vyhlášeni vítězové soutěže Meguiar´s Show&Shine v mnoha kategoriích; letos poprvé také v rámci soutěže Nations Cup. Českého návštěvníka jistě potěšilo, že vítězem se stal majitel vozidla značky Škoda.

Konec výstavní plochy byl opět o zábavě. Na pódiu se střídaly tanečnice a účastnice soutěží krásy. V sobotu se jednalo o Miss léta a v neděli pak o Miss Prague Car Festival. Tu volili sami návštěvníci na mobilních terminálech. Vedle toho také hlasovali o - v jejich očích - nejúžasnější typ automobilu na výstavě. Zde zvítězily americké koráby 60. až 70. let a hned za nimi klasické vozy Škoda. Je vidět, že staré automobily stále táhnou.

Letošní ročník nabídne opět něco navíc a ve dnech 30. a 31. srpna 2014 se mají všichni návštěvníci opravdu na co těšit. Výstava bude nejen na větší ploše, ale také veškerý program bude mít větší a jistě zajímavý rozsah. Bližší informace o výstavě poskytuje oficiální webová stránka http://www.praguecarfestival.cz, zajímavé aktuality najdete na facebookovém profilu http://www.facebook.com/PragueCarFestival.

Uživatelský avatar
Haky
Administrátor
Příspěvky: 18
Registrován: úte 11. říj 2011 15:28:36

Re: Prague Car Festival - 30. a 31. srpna 2014

Příspěvek od Haky » stř 26. bře 2014 10:26:47

IMG_3503.jpg

Odpovědět